Start van hoofdcontent

video

nl

Hangen in je hangmat? 230 euro boete

28 mei 2018, 23.49 uur

Voor alle Amsterdammers die in het warme weer verkoeling zoeken in het park, hang je hangmat niet op. De boete is namelijk 230 euro.

Het was Lars Duursma afgelopen zaterdag bijna overkomen toen hij met zijn vriendin in het Sarphatipark in zijn hangmat lag. Ze waren volgens hem niet dronken en veroorzaakten al helemaal geen overlast. 

De rust werd verstoord toen twee handhavers langskwamen om te vertellen dat ze heel snel de hangmat moesten weghalen en anders een boete van 230 euro riskeerden. Volgens de handhavers is het al jaren zo dat je volgens de APV niks aan een boom of lantaarnpaal vast mag maken in de hele stad. 

Lars Duursma heeft daarop snel zijn hangmat weggehaald: 'Voor dat geld moet je hem niet laten hangen'. Hij vindt het beleid vooral betuttelend en willekeurig: 'Je mag ook geen fietsen aan een hek vastmaken, zoek maar eens een hek in Amsterdam waar geen fiets aan vastzit'.

Lars hoopt vooral dat de mensen die verkoeling zoeken in de achtertuin van de stad, het park, voortaan met rust worden gelaten: 'Ik hoop eigenlijk zeker in een stad waarin niet iedereen een achtertuin heeft of een balkon waar zij op kunnen recreëren, dat mensen die dan verkoeling zoeken in het park, een beetje met rust worden gelaten.'