Start van hoofdcontent

Stad

nl

Techfestival krijgt rekening na beschadigen grasmat Westerpark

1 juni 2018, 12.00 uur · Aangepast 1 juni 2018, 19.06 uur · Foto: Vrienden van het Westerpark

De tent die gebruikt werd voor het tweedaagse technologiefestival The Next Web, heeft veel schade toegebracht aan de grasmat van het Westerpark. De organisatie van het festival krijgt daarom de rekening voor het herstel.

Achter de gebouwen van het Westergasterrein stond een gigantische tent, waardoor het park voor bewoners onbereikbaar was. Tijdens het opruimen van de tent werd duidelijk dat de grasmat zwaar beschadigd was. Het stadsdeel besloot dat het gras opnieuw ingezaaid moest worden. Dat is inmiddels gebeurd.

Het Westerpark na #TNW2018

29.05 15:30https://t.co/4AQ16xuBQq #Amsterdam #Westerpark #TNW #TNW18 @TheNextWeb pic.twitter.com/gmBGiIVIGW

— Thomas Schlijper (@schlijper) May 31, 2018

'De schade die aan het park is ontstaan wordt verhaald op de organisator', zegt een woordvoerder van de gemeente tegen De Telegraaf. 'Met dit weer groeit het gras gelukkig snel.' Al betwijfelen sommige buurtbewoners of het gras zich echt gaat herstellen.

De organisatie van het festival zegt tegen AT5 dat het de rekening voor het inzaaien zal betalen. De kosten bedragen enkele honderden euro's, bovenop de ruim 25.000 euro huur die het moest betalen voor het gebruik van het terrein.

"Drie dagen na de @TheNextWeb is het weer groen", zei @020west. #Westerpark #020west pic.twitter.com/J54XqIqqaf

— Esther van der Meer (@estherplus) May 31, 2018