Eerste Abdelhak Nouri Award voor grootste talent uitgereikt

De prijs voor het grootste talent uit de Ajax-jeugdopleiding heet voortaan de Abdelhak Nouri Award. Ryan Gravenberch werd donderdag de eerste winnaar van de prijs, die de vorm heeft van twee handen die een hartje vormen.

De prijs voor Talent van de Toekomst, zoals de jaarlijkse prijs voorheen heette, ging de afgelopen jaren naar onder anderen Matthijs de Ligt, Justin Kluivert en Donny van de Beek. Die laatste reikte nu de eerste Abdelhak Nouri Award uit aan Gravenberch. Het zestienjarige talent kende sowieso al een mooie dag door het ondertekenen van zijn eerste profcontract.

Lees ook: Woordvoerder familie Nouri: 'Onbegrijpelijk dat er zo gehandeld is'

Naast Van de Beek waren op sportcomplex De Toekomst ook Nouri's vader en broer én algemeen directeur Edwin van der Sar aanwezig. Opvallend, aangezien deze week bekend werd dat de familie van Nouri en Ajax met elkaar in de clinch liggen. De onenigheid gaat over de aansprakelijkheid voor het hersenletsel dat Nouri vorige zomer opliep. De liefde tussen beide partijen lijkt ondanks het conflict dus nog niet helemaal bekoeld. 

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie