'Familie kroongetuige Nabil B. ondergedoken in buitenland'

De familie van kroongetuige Nabil B. zit in het buitenland ondergedoken omdat er onvoldoende capaciteit is om ze in Nederland te beschermen. Er zou een liquidatiegevaar richting hen bestaan.

Dat meldt De Telegraaf vanmorgen op basis van bronnen rondom het liquidatieonderzoek waar kroongetuige B. een rol inspeelt. De advocaat van Nabil B. en het Openbaar Ministerie willen vanwege veiligheidsredenen niet op het verhaal ingaan.

Lees ook: Vermomde kroongetuige op videoscherm in rechtbank Osdorp

Gisteren vertelde de advocaat van Nabil B., Bart Stapert, al in de rechtszaal dat B. overweegt om zich terug te trekken als kroongetuige. De overheid zou onvoldoende zijn veiligheid en die van zijn familie kunnen garanderen. 

Lees ook: Advocaat kroongetuige: 'Cliënt staat voor dilemma, stoppen of doorgaan'

Onlangs schreef verantwoordelijk minister Grapperhaus dat er een groot personeelstekort is bij de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging. Er staan nog 79 vacatures open. De dienst is verantwoordelijk voor de beveiliging van Nabil B. en zijn naasten. De broer van B., Reduan, werd in maart nog op klaarlichte in Noord geliquideerd op zijn werk.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie