Start van hoofdcontent

Stad

nl

Britse beursgigant komt naar Amsterdam: 'Nog eens vijf kantoren zullen volgen'

4 juli 2018, 10.43 uur · Aangepast 4 juli 2018, 11.34 uur · Foto: Wikimedia

Steeds meer handelaren en beurzen kiezen Amsterdam als nieuwe thuisbasis vanwege de Brexit. Onder meer Cboe, de grootste aandelenbeurs van Europa, gaat zich vestigen in de stad.

Nog vijf andere partijen uit Londen zijn hetzelfde van plan, meldt het Financieele Dagblad. Dat komt bovenop de twaalf handelaren, handelsplatforms en banken die hun komst naar de stad al eerder bekend maakten. Het bedrijf Jump Trading is zelfs al een zoektocht gestart naar nieuwe medewerkers via Linkedin, voor zijn vestiging op de Zuidas, schrijft de krant. 

Lees ook: Opvallend veel Britten willen een Nederlands paspoort

Aantrekkelijk
Amsterdam wordt genoemd als 'aantrekkelijke plek' voor platformen die zich bezighouden met handel in financiële producten. De stad zou profiteren van de goede reputatie van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), zegt een expert tegen het FD. 'Handelspartijen willen het liefst een voorspelbare toezichthouder, die ervaring heeft en de markt goed kent. De AFM staat goed aangeschreven.'

Het Verenigd Koninkrijk vertrekt op 29 maart 2019 uit de Europese Unie. Bedrijven die voor die tijd een vergunning in Nederland willen hebben, moesten de aanvraag bij de AFM voor 1 juli indienen. Hoeveel ondernemingen dat hebben gedaan, maakt de woordvoerder nog niet bekend. 

Lees ook: Vraag naar kantoren in Amsterdam na Brexit met 600 procent gestegen