Start van hoofdcontent

Stad

nl

Al twee weken gekletter in Holendrecht door kapot kraantje

10 juli 2018, 15.11 uur · Aangepast 10 juli 2018, 16.34 uur

Bewoners van Holendrecht snappen niet dat het drinkwaterkraantje bij hen voor de deur al twee weken kapot is. De kraan kan niet meer dicht en dat levert waterverspilling en geluidsoverlast op.

Het kraantje in de Maarsenhof raakte twee weken geleden beschadigd toen er een voertuig tegen botste, vertelt een buurtbewoner. Sindsdien klettert het schone drinkwater de hele dag uit de kraan. Dat is niet alleen zonde van het drinkwater, maar 's nachts houdt het lawaai sommige buurtbewoners ook nog eens wakker.

Inmiddels zijn sommige bewoners ten einde raad. Ze zeggen al meerdere keren gebeld te hebben met de gemeente, maar het gekletter gaat gewoon door.

Opgelost
Mogelijk komt dat omdat het stadsdeel niet verantwoordelijk is voor het kraantje. De honderden tappunten in de stad worden beheerd door Waternet. Na een telefoontje van AT5 laat een woordvoerder weten dat er dinsdagmiddag meteen een monteur van Waternet naar Zuidoost is gegaan om de boel te repareren.

De voorlichter zegt dat er de afgelopen weken geen meldingen bij Waternet is binnengekomen over dit specifieke tappunt. 'Anders hadden we het probleem al veel eerder opgelost.' Waternet raadt Amsterdammers aan om bij een soortgelijke situatie het telefoonnummer dat op het tappunt staat te bellen en niet de gemeente of een andere instantie.