Start van hoofdcontent

Stad

nl

Koning in de Kolenkitbuurt: 'Het mooiste ding in mijn leven!'

11 juli 2018, 20.48 uur · Aangepast 16 maart 2023, 13.54 uur · Door AT5

Koning Willem-Alexander verraste vandaag de inwoners van de Kolenkitbuurt met een bezoek. Onder begeleiding van waarnemend burgemeester Jozias van Aarten bezocht hij onder andere het ontwikkelingstraject 'Amsterdammers: maak je stad'.

In de bouwkeet van het initiatief sprak Willem-Alexander met leden van het ontwikkelingstraject en lokale ondernemers. Zo werd er gepraat over delen in de buurt en over hoe jonge kinderen gezonder kunnen eten.

Na het gesprek in de bouwkeet ging de koning de buurt in waar Roel Schoenmakers van Cascoland Kolenkit, ook een lokaal initiatief, hen mag rondleiden. 'Op dit moment wordt er veel nieuw gebouwd in de buurt en de hele buurt is in verandering. Dat merk je aan alle kanten en dat heb ik ook met de koning besproken.' 

'Mooiste in mijn leven'
Buurtbewoners vonden het 'heel leuk' om de koning te zien. Daarnaast werden er veel foto's en selfies gemaakt. 'Omdat hij de koning is van Nederland', vertelt een meisje enthousiast. 'En ik had hem nog nooit gezien', vult haar vriendin met een brede glimlach aan. 

Na de Kolenkitbuurt gingen de koning en burgemeester nog naar de Mercantilaan en het Apollohotel. Toch was voor een buurtbewoner zijn ontmoeting met de koning wel heel speciaal: 'Ik vind het prachtig meneer', vertelt de man nadat hij de koning even daarvoor een hand heeft mogen geven. 'Het is het mooiste ding in mijn leven'.