112

NL
V

Ernstig gewonde na schietpartij in Beethovenstraat

30 juli 2018, 15.10 uur · Aangepast 30 juli 2018, 17.41 uur

In de Beethovenstraat in Zuid heeft vanmiddag een schietpartij plaatsgevonden. Dat bevestigt de politie. Meerdere hulpdiensten waaronder een medisch traumateam zijn naar de straat gestuurd.

Het slachtoffer is ernstig gewond geraakt en onder begeleiding van politiemotoren naar het ziekenhuis overgebracht. Twee getuigen laten aan AT5 weten dat hij tijdens de schietpartij in een Italiaans restaurant zat, maar de politie kan dat nog niet bevestigen.

Er is inmiddels ook een Burgernet-melding verspreid om naar een man uit te kijken van 1.60 meter groot. Hij droeg een rood-zwart gestreepte korte broek, een blauw overhemd en had een zwart tasje bij zich. De politie benadrukt hem niet zelf te benaderen maar 112 te bellen. 

De Beethovenstraat is vanwege de schietpartij afgezet. Tram 5 en 24 rijden daardoor ingekort tot het Haarlemmermeerstation. 

Op de plek van de schietpartij hebben agenten inmiddels blauwe schermen neergezet. Ook in de naastgelegen Jan van Eijckstraat doet de politie onderzoek.

In de Beethovenstraat heeft rond 14.50 uur een schietincident plaatsgevonden. Hierbij is één persoon ernstig gewond geraakt. De vermoedelijke verdachte is nog voortvluchtig. Onderzoek is gaande.

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) July 30, 2018

AMSTERDAM: politie verzoekt uit te kijken naar een man, rood/zw gestreepte krte broek/blw overhemd/zw tasje/ 160cm/gespierd/35.40 jr. niet zelf benaderen maar bel 112 https://t.co/9KNO0Za8H4

— Burgernet N-Holland (@Burgernet_NH) July 30, 2018