Start van hoofdcontent

Stad

nl

Prijswinnaars Canal Parade bekend, Iraanse boot wint publieksprijs

5 augustus 2018, 14.07 uur

De Iraanse boot heeft de publieksprijs van de Canal Parade gewonnen. Dat maakt de Pride Amsterdam zojuist bekend. Op deze laatste dag van de Pride worden ook de juryprijzen uitgereikt.

In de categorie 'Beste vormgeving' neemt de boot van Amnesty de hoofdprijs mee naar huis. Op plaats twee en drie zijn respectievelijk de boten van Paradiso en Dolly Bellefleur geëindigd.

Het COC heeft volgens de organisatie de beste verbeelding van het thema van de Pride: 'Heroes'. In deze categorie zijn op plek twee en drie de boot van Blond en Blauw en de boot van House of Heroes terecht gekomen. 'Meer dan Gewenst!' wint de categorie 'Beste boodschap/statement', met Yubi op twee en de Iraanse boot op drie.

De prijzen worden vanmiddag rond vijf uur overhandigd tijdens het slotconcert van de Pride op de Dam. Onder andere Willeke Alberti en Melanie C. van de Spice Girls zullen hier optreden.

Zojuist bekend geworden: De Iraanse boot heeft de publieksprijs gewonnen bij de Canal Parade! #pride #prideamsterdam pic.twitter.com/OMz8fYt4Bl

— Pride Amsterdam (@amsterdampride) 5 augustus 2018