Start van hoofdcontent

112

nl

Spoor vrijgegeven na aanhouding winkeldief in Schipholtunnel

21 augustus 2018, 18.19 uur · Aangepast 21 augustus 2018, 19.46 uur · Foto: NH Nieuws/Arjen Peters

Het treinverkeer bij Schiphol heeft aan het einde van de middag enige tijd stilgelegen omdat er een winkeldief de Schipholtunnel was ingerend.

Dat bevestigt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee aan de regionale omroep NH Nieuws. De verdachte had vermoedelijk iets gestolen bij een Albert Heijn op het vliegveld en was daarna de tunnel ingevlucht. Daar is de 21-jarige man door marechaussees en medewerkers van ProRail aangehouden. 

Uit voorzorg werd het treinverkeer van en naar het vliegveld platgelegd. Na ruim een half uur werd het spoor weer vrijgegeven. Omdat er door de afsluiting een aantal treinen voor de tunnelbuizen stond te wachten, duurt het nog even voordat alle treinen weer volgens de dienstregeling rijden. 

Storing na aanhouding
Kort nadat de man was aangehouden, trad er een grote sein- en wisselstoring op, waardoor het treinverkeer rond Amsterdam plat kwam te liggen.

Lees ook: Treinverkeer rond Amsterdam plat door grote storing: 'Stel je reis uit'

De NS laat weten dat de storing en de naweeën ervan de rest van de dag zullen aanhouden en raad reizigers aan hun reis uit te stellen. ProRail heeft AT5 laten weten dat er geen verband is tussen de gebeurtenissen.  

Zojuist hebben wij in samenwerking met @ProRail_VL een 21 jarige man aangehouden omdat hij vermoedelijk spullen had weggenomen bij de Albert Heijn. Na deze diefstal is hij een spoortunnel in gevlucht. Onderzoek loopt nog. #kmar #Schiphol

— KMar Politiedienst (@KMar_PenB_SPL) August 21, 2018