Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdamse politie krijgt nog geen 3 miljoen om hoge werkdruk te bestrijden

23 augustus 2018, 16.49 uur · Aangepast 23 augustus 2018, 20.51 uur

Het Amsterdamse politiekorps krijgt slechts een kleine 3 miljoen euro om de hoge werkdruk te verlichten. Dit meldt een woordvoerder van de Nationale politie.

Landelijk is er 18,7 miljoen euro extra vrijgemaakt om de hoge werkdruk bij de politie te bestrijden. Met dit geld kunnen lokale eenheden extra personeel inhuren voor ondersteunende zaken als arrestantenzorg en overwerk uitbetalen.

Het Amsterdamse korps krijgt hiervan nog geen 3 miljoen euro om de zware lasten te verlichten. Dit bedrag is relatief laag gezien het feit dat de druk op het Amsterdamse politieapparaat al lange tijd toeneemt. 

Lees ook: Aalbersberg: 'Hoeveel evenementen kan deze stad nog aan?'

Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg uitte eind juli nog zijn grote zorgen hierover. Volgens de korpschef wordt het door de toenemende drukte in de stad steeds moeilijker voor agenten om hun werk goed te doen. 

Veel meer agenten nodig
Begin 2017 luidde Aalbersberg al de noodklok over de te hoge werkdruk en benadrukt sindsdien dat Amsterdam vijfhonderd agenten extra nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Het kabinet maakte dit voorjaar echter bekend slechts zestig extra agenten naar Amsterdam te sturen. 

Lees ook: 60 in plaats van 500: 'Amsterdam zeer teleurgesteld over aantal extra agenten'

De hoge werkdruk heeft dagelijks vervelende gevolgen. Volgens de hoofdcommissaris gebeurt het zo'n tachtig keer per week dat aangiftes niet worden behandeld wegens onderbezetting.