Start van hoofdcontent

Stad

nl

McDonald's haalt groenteburger van het menu

25 augustus 2018, 19.21 uur · Aangepast 27 augustus 2018, 12.36 uur · Foto: Flickr / San Diego Bill

Amsterdammers die wel zin hebben in een vette snack, maar liever geen dier opeten, kunnen binnenkort bij McDonald's niet meer kiezen voor een groenteburger.

De fastfoodketen stopt met de verkoop van de Veggie Burger, de enige burger waarin geen vlees of vis zit. Het vegetarische zusje van de Big Mac is nu nog bij zo'n 200 vestigingen te koop.

Het verdwijnen van de Veggie Burger gaat gepaard met de introductie van twee nieuwe vegetarische opties. De McChicken en Homestyle Crispy Chicken krijgen een variant waarin geen echte kip zit.

De nieuwe opties zijn vegetarisch, maar niet vegan. Op Twitter uiten sommige veganisten daarover hun ongenoegen.

McDonald's haalt de groenteburger, de enige vegan burger, dinsdag definitief van het menu 😭

Retweet en deel om @McDonaldsNL te laten zien hoe graag wij de Veggie Burger willen houden. Maak veganistisch eten toegankelijker, McDonald's. Jullie waren hiermee net zo goed bezig. pic.twitter.com/Izp4FWxigk

— Lynn Fokkens (@LynnFokkens) August 25, 2018

Beste McDonald's, waarom wordt de vegan groenteburger vervangen door vega-burgers??? De 100.000(+) NLse vegans waren zo blij dat jullie wel een optie hadden tov je concurrenten. Een burger zonder dierenleed, dat willen we stiekem toch allemaal?@McDonaldsNL#reddegroenteburger

— Mandy Hendriks (@mandyhendriks) August 21, 2018

De groenteburger gaat uit t maccie assortiment 😢😢 so sad

— 🌙 (@Aysss___) August 25, 2018