Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdam Fashion Week op Museumplein gaat door en krijgt videoscherm

27 augustus 2018, 18.37 uur · Aangepast 27 augustus 2018, 18.58 uur

De organisatie van de Amsterdam Fashion Week heeft vandaag een vergunning gekregen voor het evenement op het Museumplein.

Dat laat het stadsdeel aan AT5 weten. In de vergunning staat dat er 'op het drukste moment' 750 bezoekers tegelijkertijd mogen komen. Op de 'drukste dag' zijn er maximaal 2400 mensen toegestaan.

Lees ook: Vergunning Amsterdam Fashion Week op Museumplein toch nog niet zeker

Videoscherm
Een aantal buurtbewoners had kritiek op de organisatie, omdat het terrein alleen voor mensen die uitgenodigd zijn toegankelijk is. Daarom komt er een 'groot videoscherm', volgens het stadsdeel om 'een nog grotere openbaarheid te bereiken'. Het stadsdeel stelt daarnaast dat er ook een 'vrij toegankelijke pop-up bioscoop' is met plek voor 25 bezoekers per keer.

Bewoners hadden ook kritiek op de grootte van het door Amsterdam Fashion Week gebruikte terrein. Het stadsdeel vindt het gebied echter niet te groot. 'De omvang is qua aantal personen en objecten in verhouding. Er blijft voldoende ruimte over op het plein voor alle reguliere activiteiten van bewoners en bezoekers.'

Lees ook: Amsterdam Fashion Week voortaan op Museumplein en wordt weer besloten

Mode hoofddoel
In een andere klacht stond dat 'commerciële oogmerken' voorop stonden, maar ook hier is het stadsdeel het niet mee eens. 'De organisatie richt zich vooral op komende ontwerpers en jong talent waarbij de artistieke prestatie en de nadruk niet ligt op reclame of de commerciële prestatie. Er is geen kaartverkoop, mode is het hoofddoel.'

De Amsterdam Fashion Week vindt van 6 tot en met 10 september plaats. Het begint elke dag om 10.00 uur en duurt tot 00.00 uur. Als bewoners nogmaals een poging willen doen om het evenement tegen te houden, moeten ze een bezwaarprocedure starten.

Gemeente Amsterdam