Start van hoofdcontent

112

NL
V

Slachtoffers steekincident Centraal Station zwaargewond

31 augustus 2018, 16.51 uur · Aangepast 31 augustus 2018, 17.01 uur

De twee slachtoffers die vanmiddag werden neergestoken op Centraal Station zijn daarbij zwaargewond geraakt. Zij liggen in het ziekenhuis. De verdachte werd door de politie neergeschoten.

Het incident gebeurde in de westtunnel van het station. Volgens een politiewoordvoerder ontstond er op enig moment tumult, waarbij twee reizigers werden neergestoken. De dader ging er daarna vandoor, maar werd kort daarop door de politie neergeschoten.

Een rugtas die de verdachte bij zich had is door een specialist van de Explosieven Veiligheid onderzocht. Daaruit bleek dat er geen gevaarlijke spullen in de tas zaten.

Lees ook: Bloemist zag steekincident CS: 'Slachtoffer helemaal onder bloed'

De slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De verdachte is aangehouden en eveneens naar een ziekenhuis gebracht. Over de aard van zijn verwondingen is nog niets bekend. Ook is nog niet duidelijk wat het motief van de man was. Met alle scenario's wordt rekening gehouden.

Lees ook: Chaos op CS: NS adviseert station te mijden

Chaos
Het Centraal Station werd na het incident voor een groot deel op slot gezet. Inmiddels is het station weer open. Desondanks roept de Nederlandse Spoorwegen (NS) reizigers op om het station te mijden, omdat er bij de afhandeling van het steekincident chaos is ontstaan.

Inter Visual Studio / Annabel Boriglione