Start van hoofdcontent

Stad

nl

Schiphol roept hulp in van spotters in zoektocht naar vermiste kat Mars

10 september 2018, 19.54 uur · Aangepast 10 september 2018, 20.12 uur · Foto: Sandra

De zoektocht naar de vermiste kat Mars die bij Schiphol voor het laatst is gezien, wordt opgeschaald. Het vliegveld roept op Twitter de hulp in van vliegtuigspotters en medewerkers om Mars terug te vinden.

De kat is van Sandra die naar Curaçao emigreerde. Net voordat de rode kater Mars begin augustus, samen met Sandra's andere kat Gum, werd ingeladen in het ruim, ontsnapte hij uit zijn bench en zette hij het op een lopen.

GEZOCHT: kater Mars. Sta je te spotten langs de baan of ben je aan het werk op Schiphol en zie je een rode kat? Dat is waarschijnlijk Mars! Wij willen hem graag herenigen met zijn baasje Sandra. Heb jij Mars gezien of gevonden? Bel dan 0900-0141. #findingmars pic.twitter.com/wTFHcNVFTG

— Schiphol (@Schiphol) 10 september 2018

Lusteloos
De vermissing van Mars heeft ook zijn weerslag op kat Gum. 'Gum is heel lusteloos en ligt eigenlijk alleen maar onder het bed', zei Sandra eerder. 

Mars, die vernoemd is naar de Romeinse god van de oorlog, werd eind augustus al gezien op de spottersplek bij Schiphol. Het beste nieuws in weken, noemde baasje Sandra dat. Maar het is nog steeds niet gelukt om het beestje te vangen. 

LEES OOK: Kat Mars tijdens inladen in vliegtuig op Schiphol ontsnapt, baasje ten einde raad

Serieuzer
De zoektocht naar Mars wordt een stapje serieuzer nu Schiphol zelf een oproep doet aan alle vliegtuigspotters en medewerkers. Want het vliegveld heeft een doel: 'Wij willen hem graag herenigen met zijn baasje Sandra', valt op Twitter te lezen.