Start van hoofdcontent

Stad

nl

Spullen vermiste Arjen Kamphuis in zee gevonden

12 september 2018, 10.53 uur · Aangepast 15 september 2018, 12.48 uur · Foto: Dennis van Zuijlekom - flickr.com/photos/dvanzuijlekom

De Noorse politie heeft spullen gevonden van de vermiste Amsterdammer Arjen Kamphuis gevonden. De spullen zouden zijn gevonden door een visser in zee ten zuiden van Fauske, ruim zestig kilometer van de plek waar Kamphuis voor het laatst werd gezien.

De Telegraaf schrijft dat de politie niet kan zeggen om wat voor spullen het gaat. De visser vond de spullen tussen Fauske en Rognan in het water. In Bodø, ten westen van Fauske, was Kamphuis op vakantie.

Lees ook: 'Telefoon vermiste Amsterdammer sprong plots aan'

De 47-jarige Amsterdammer is sinds 20 augustus vermist. Op die dag checkte hij uit bij zijn hotel. Twee dagen later zou hij weer terug zijn van vakantie. Volgens een vriendin is het goed mogelijk dat hij die dag in de buurt is gaan hiken. Hij had dit vaker in die omgeving gedaan. 

Lees ook: Speciale eenheid Noorse politie zoekt naar vermiste Amsterdammer

De politie zegt nu aanwijzingen te hebben dat hij op de dag van de vermissing met de trein van Bodø naar Rognan is gereisd. Dat is een reis van ruim tachtig kilometer.

Lees ook: Amsterdammer vermist in Noorwegen

Eerder deze week kwamen er al 25 tips binnen na een Noorse tv-uitzending. Er zouden geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf. Wel is er een speciale eenheid op de vermissing gezet.