Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Femke van der Laan gaat preken over de liefde in Singelkerk

17 september 2018, 15.24 uur · Foto: AT5

Femke van der Laan, de weduwe van oud-burgemeester Eberhard van der Laan, gaat preken over de liefde in de doopsgezinde Singelkerk. Ze doet dat in het kader van de serie 'Preek van de Leek'.

'Preek van de Leek' is een initiatief van Doopsgezind Amsterdam en de Protestantse Kerk in de stad. Met de serie wil de kerk mensen die in de maatschappij van zich hebben laten horen, een stem in de kerk geven. 

Bijbeltekst 
'Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Met de inbreng van hun persoonlijke ervaringen en het kiezen van een Bijbeltekst kunnen ze een stempel drukken op de dienst, die staat in de protestantse traditie', schrijft de organisatie.

Lees ook: Carolien Gehrels wordt predikant

Op 4 november gaat Femke van der Laan preken over de liefde. Ze heeft gekozen voor de Bijbeltekst brief van Paulus aan de Korintiërs. Hoofdstuk 13, zijn ode aan de liefde. Van der Laan vertelt in een interview tegen Kerk in Mokum dat ze niet gelovig is opgevoed maar wel spiritueel is. 'Het besef dat dit niet alles is. Dat we hier zijn om te leren, voor elkaar te zorgen, om liefde te geven. Maar daarna is het niet klaar.'

Barmhartige Samaritaan
Ook oud-burgemeester Eberhard van der Laan heeft zeven jaar geleden meegedaan aan de serie 'Preek van de Leek'. Hij preekte toen over het verhaal van de barmhartige Samaritaan. 'Natuurlijk. Zorgen voor elkaar, een daad van liefde', zegt Femke van der Laan daar nu over. 

Lees ook: Van der Laan leidt kerkdienst

Naast Femke van der Laan (4 november) zullen ook Radio 538-dj en domineeszoon Wietze de Jager (18 november) en voormalig nieuwslezer van de NOS en actrice Noraly Beyer (11 november) plaatsnemen op de preekstoel. Alle preken worden gehouden in de Singelkerk en beginnen om 17:00 uur.