Start van hoofdcontent

112

nl

Negen panden ontruimd bij gaslek in de P.C. Hooftstraat

17 september 2018, 15.37 uur · Aangepast 17 september 2018, 16.43 uur

Een deel van de P.C. Hooftstraat was vanmiddag afgezet in verband met een vermoedelijk gaslek. De woningen in het afgezette gebied werden ontruimd.

De melding van het lek kwam binnen rond 14.45 uur. In totaal werden er negen panden ontruimd aan de kant van de straat met oneven nummering. Rond 16.00 uur werd het lek gedicht en konden de bewoners terug hun huis in. 

Metingen
De brandweer deed in meerdere panden metingen naar een gasuitstroom. Waar het gas vandaan kwam en waar het naartoe stroomde was volgens de brandweer langere tijd onduidelijk. 

Een aantal woningen bleef nog iets langer onder toezicht van de brandweer. In deze panden werd nog steeds een lichte gasuitstroom gemeten.

Brandweer heeft vanmiddag uit voorzorg een aantal panden #PCHooftstraat ontruimd nadat een gasleiding was geraakt. @Liander heeft inmiddels de gasuitstroom gestopt en bewoners kunnen terug naar huis.

— Brandweer AA (@BrandweerAA) 17 september 2018

#Gasstoring #Amsterdam #PCHooftstraat. Tijdens werkzaamheden is onze gasleiding beschadigd. Een aantal woningen zijn ontruimd. We werken hard aan een oplossing. Zodra er meer informatie is, laten we dit weten. #Liander

— Liander (@LianderNL) September 17, 2018