Stad

Voormalig voorzitter MC Slotervaart opgestapt

26 september 2018, 13.29 uur · Aangepast 26 september 2018, 22.12 uur

Whatsapp

Bestuurslid Willem de Boer, die eerder dit jaar opstapte als bestuursvoorzitter, van het MC Slotervaart is nu ook opgestapt als bestuurder.

De Boer was ook bestuurder bij de IJsselmeerziekenhuizen, waar net als bij MC Slotervaart, aanhoudende financiële problemen zijn. De Boer is mede-eigenaar van het overkoepelende MC Groep, de eigenaar van verschillende ziekenhuizen. 'Met het vertrek als bestuurder is een strikte scheiding tussen bestuur, toezichthouder en aandeelhouder gerealiseerd', aldus een verklaring van de ziekenhuizen.

Lees ook: Willem de Boer stopt als bestuursvoorzitter MC Slotervaart

Volgens Het Parool is het vertrek van het directielid woensdagochtend in het ziekenhuis aangekondigd. In de wandelgangen waren zorgen of De Boer als aandeelhouder, of als bestuurder antwoord gaf op de vragen van het personeel.

Lees ook: Artsen van MC Slotervaart vrezen faillissement

Brandbrief
De medische staf van het MC Slotervaart vreesde maanden geleden dat de aanpak van de directie van het ziekenhuis tot een faillissement zal leiden. Dit stond in een brandbrief die de artsen in mei aan de Raad van Bestuur schreven.

Het Bestuur Medische Staf (BMS) gaf in de brief aan geen vertrouwen te hebben in manier waarop de Raad van Bestuur (RvB) de situatie managet. 'Wij maken ons ernstig zorgen en denken dat de huidige aanpak van de RvB zal leiden tot een faillissement van ons ziekenhuis.'

Whatsapp