Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte aangehouden voor moord stagiair Wittenburg

3 oktober 2018, 12.14 uur · Aangepast 3 oktober 2018, 14.08 uur · Foto: Inter Visual Studio

Een 25-jarige man is aangehouden voor de schietpartij op Wittenburg waarbij de onschuldige 17-jarige Mohamed Bouchikhi om het leven kwam. Daarnaast raakten bij de moord in januari ook twee anderen gewond.

De aangehouden verdachte is een bekende van de politie. Volgens Het Parool gaat het om een man met de bijnaam Millie uit Zuidoost en staat hij bekend om zijn onberekenbaarheid.

Lees ook: Dode en twee gewonden bij schietpartij Wittenburg

De krant schrijft dat de 25-jarige verdachte al vast zat voor het neerschieten van een 42-jarige man op de Maarsenhof. Die schietpartij vond een week voor het dodelijke incident op Wittenburg plaats. Een derde schietincident - eveneens op de Maarsenhof- leidde tot zijn aanhouding. Een arrestatieteam pakte hem in West.

Lees ook: Politie: 'Een wonder dat geen andere kinderen zijn geraakt'

Millie zou de reputatie hebben grof geweld te gebruiken voor een klein bedrag. Ook zou hij verantwoordelijk zijn voor een overval op een juwelier aan de Haarlemmerstraat. Een viertal, 19, 28, 30 en 31 jaar, overviel de eigenaar van juwelierszaak Kristal in juli 2011. Ze bedreigden hem met een vuurwapen en duwden het slachtoffer op de grond. Ook schopten ze hem, sloegen ze hem in zijn gezicht en sleepten hem over de grond.

Lees ook: Tot vijf jaar geëist voor overval op juwelier