Start van hoofdcontent

Stad

nl

Illegale woonboot ontruimd 'Moeten we allemaal gaan betalen in Nederland?'

8 oktober 2018, 13.13 uur · Aangepast 8 oktober 2018, 13.34 uur

Een illegaal afgemeerde woonboot aan de Bilderdijkkade is vanochtend leeggeruimd door de politie en gemeente. De bewoner was daar allerminst over te spreken.

De boot, die er al een paar weken lag, zou vandaag om 11.00 uur ontruimd worden. Maar een brandje aan boord bespoedigde dat vanochtend. De bewoner had de barbecue aangestoken om een laatste kopje koffie op zijn boot te drinken. Volgens hem was er van brand geen sprake. 

'Weggehaald met een knijper'
Toegesnelde agenten haalden de man van boord en de gemeente begon met het verwijderen van spullen. 'Het wordt allemaal weggehaald met een knijper. Zelfs mijn laptop met mijn laptoptas, mijn geld, mijn portemonnee, alles wat ik heb. Ik word weggeduwd. Ik mag niet meer erbij komen', vertelt de man die op de boot woonde. 'Ze hebben zelfs mijn bakfiets erin geflikkerd.'

'Nee, nee, nee, jij gaat er niet op', roept een agent als de man weer aan boord probeert te klimmen. 'Ik moet mijn tas pakken', antwoordt hij, waarop hij begint te schelden tegen de agent: 'Vuile teringhond'.

'Tot het graf betalen'
Als hij een beetje afgekoeld is, vertelt de man dat hij een maand op de boot heeft kunnen wonen, betalen voor de ligplaats deed hij niet. 'Betalen? Moeten we allemaal gaan betalen in Nederland? Moeten we tot het graf betalen voor een overheid die je loopt uit te zuigen? Met de sigaretjes, met de benzine met de hele teringzooi.'

Na de ontruiming bleek de boot in zo'n slechte staat dat er sprake is van zinkgevaar. De boot zal binnenkort weggesleept worden.