Start van hoofdcontent

Stad

nl

Knokken met De Cock: Baantjer zoekt figuranten

15 oktober 2018, 17.18 uur · Foto: AT5

Voor de nieuwe film en serie van Baantjer worden er nog figuranten gezocht. Tijdens opnames in Diemen vorm je samen met andere acteurs een knokploeg of kun je je inleven als rellende kraker.

De speelfilm zal volgend jaar in de bioscoop te zien zal zijn. Daarbij wordt De Cock gevolgd in zijn jonge jaren, ten tijde van de Amsterdamse krakersrellen. Het is een prequel voor de beroemde serie waarin Piet Römer de hoofdrol speelde.

Mannen en vrouwen tussen de 17 en 35 jaar maken nog kans op een rol als figurant, meldt NH Nieuws. Omdat er flink gevochten zal worden is castingbureau Multa vooral op zoek naar amateuracteurs met een stoer uiterlijk. 

Lees ook: Baantjer terug op tv met Waldemar Torenstra als De Cock

Ook een onbevreesd karakter is een pré. 'Het worden gave stuntscènes', belooft het castingbureau namelijk. 

Lijk
Hoewel sommige Baantjer-fans vooral hopen op een rol als lijk, hoeft deze felbegeerde rol voorlopig nog niet te worden vervuld. 'We hebben nog geen aanvragen voor lijken gehad van de producent. Maar wie weet!', meldt het castingbureau.

De opnames in Diemen vinden op 17 oktober plaats. Bij interesse kun je een mailtje sturen met het onderwerp 'Diemen' naar [email protected]. Vergeet daarbij niet je gegevens en een 06-nummer te vermelden. Ook wordt er gevraagd om een recente foto.