Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Genoeg geld binnen voor standbeeld Johan Cruijff

18 oktober 2018, 16.36 uur · Aangepast 16 december 2018, 13.38 uur

Er is genoeg geld ingezameld voor een standbeeld van Johan Cruijff. De benodigde 75.000 euro is binnen, zo lieten de initiatiefnemers weten.

'Wij zijn er trots op dat zoveel supporters hebben gedoneerd voor het standbeeld voor Johan Cruijff, de beste voetballer die Ajax en Nederland ooit heeft voortgebracht', aldus Herjan Pullen, woordvoerder namens de werkgroep.  'Tevens zijn we onder de indruk van het feit dat het geld zo snel binnen is. De doelstelling om het standbeeld binnen twee seizoen te onthullen zal nu zeker gaan lukken.'

Tijdens Ajax-AZ op 7 oktober is er gecollecteerd en tijdens die collecte werd er in één keer 30.000 euro opgehaald voor een bronzen beeld. Aan een oproep om contant geld mee te nemen naar de thuiswedstrijd werd massaal gehoor gegeven.

Lees ook: Bedrag voor standbeeld Johan Cruijff zo goed als bijeen

De komende weken zullen er gesprekken worden gevoerd met diverse kunstenaars. Het streven is om voor eind 2018 de naam van de kunstenaar te onthullen. Samen met de gemeente Amsterdam en de Johan Cruijff Arena zal er overleg plaats vinden om een geschikte locatie te vinden.