Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Stoeltje in 'The Tunnel Club' van Ajax kost 550 euro per wedstrijd

19 oktober 2018, 12.31 uur · Aangepast 19 oktober 2018, 13.39 uur · Foto: Youtube / Ajax

Wie een stoeltje wil bemachtigen in de exclusieve 'The Tunnel Club' in de Johan Cruijff Arena zal daarvoor diep in de buidel moeten tasten. Wie met een hapje en een drankje achter spiegelglas de spelerstunnel in wil kijken, moet daar zo'n 550 euro per wedstrijd voor betalen.

Zakenlui en genodigden
Voor die prijs mogen deze vips ook langs het veld staan. Een plaats in The Tunnel Club is te vergelijken met het huren van een skybox, dat gaat namelijk per seizoen. Het is dus niet zo dat je straks online voor een wedstrijd een ticket kan kopen. De kans dat gasten zelf de portemonnee moeten trekken is klein. Onder de genodigden zullen zich voornamelijk zakenrelaties en genodigden van grote bedrijven begeven. Uiteindelijk zullen de bedrijven die een aandeel in The Tunnel Club kopen met het geld op tafel moeten komen.

Lees ook: Champagne, biefstuk en Ajacieden achter glas: Ajax begint exclusieve Tunnel Club

Ajax meldt dat in de winterstop begonnen gaat worden met de bouw van de 'The Tunnel Club'. Die moet af zijn voor de eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft tegen Heerenveen op 20 januari. Met die wedstrijd inbegrepen staan er negen thuiswedstrijden in de Eredivisie op het programma, eventuele volgende rondes in Europees verband en de beker zijn hierbij buiten schot gelaten. Gezien de goede start van Ajax in Europa is de kans groot dat hier zeker minimaal één wedstrijd aan wordt toegevoegd.

Lees ook: Kale en Kokkie nemen een kijkje in de The Tunnel Club: 'Wat een poppenkast'

20.000 euro per wedstrijd
De locatie biedt straks ruimte aan ongeveer veertig personen. Het prijskaartje voor een volledig gevulde 'Tunnel Club' voor een thuiswedstrijd is geraamd op ongeveer twintigduizend euro, 550 euro per persoon per wedstrijd dus. Ajax verwacht dit seizoen zo'n 150.000 euro te verdienen met The Tunnel Club.

De kans dat The Tunnel Club uitverkocht is voor de rest van het seizoen is groot. Ajax laat aan AT5 weten dat er sinds de bekendmaking veel concrete belangstelling is van bedrijven. De exclusieve club is nog niet uitverkocht, want achter de schermen wordt nog gewerkt aan contractuele zaken. De verkoop van lidmaatschappen moet daarom nog officieel beginnen.