Start van hoofdcontent

112

nl

Pepperspray bij Martin Garrix vermoedelijk truc van zakkenrollers

20 oktober 2018, 17.41 uur · Aangepast 20 oktober 2018, 18.51 uur · Foto: ADE | Vincent van den Boogaard

Het lijkt erop dat de pepperspray tijdens een optreden van Martin Garrix afgelopen nacht, een afleiding was van zakkenrollers. Meerdere bezoekers missen bezittingen en het is een bekende truc.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een groep Oost-Europese zakkenrollers een busje pepperspray leegspuit in een feestende mensenmassa. In de paniek die vervolgens uitbreekt graaien ze dan naar portemonnees, telefoons en juwelen. Het gebeurde al eerder bij dancefeesten in de stad en elders in het land.

Lees ook: Ademklachten bij veel bezoekers Martin Garrix door pepperspray in publiek

Op sociale media komen inmiddels een heleboel meldingen voorbij over bezoekers die waardevolle bezittingen misten na de peppersprayaanval. 'Eerst pepperspray in je gezicht spuiten en dan je ketting jatten! Zo zielig voor de toerist die naast ons stond!', schrijft iemand. Een ander: 'Mijn vriendin is tijdens die aanval ook haar telefoon verloren. Misschien is dat het motief geweest.'

Prikkende ogen
De dj zelf heeft er geen goed woord voor over. 'Ja, het is een groep die veel festivals afgaat, paniek zaaien en in de paniek telefoons etc stelen. Echt ongelofelijk..', schrijft Martin Garrix op Twitter.

Lees ook: Martin Garrix 'enorm geschrokken' van pepperspray-incident in RAI

Door de peppersprayaanval belandden vannacht rond 3.30 uur meerdere bezoekers op de ehbo-afdeling in de RAI. Er werd veel gehoest en mensen hadden last van prikkende ogen. Niemand raakte ernstig gewond. De organisatie van het Amsterdam Dance Event heeft de zaak in onderzoek.

De politie zegt bekend te zijn met de geschetste truc en doet onderzoek naar wat er zich in de RAI precies heeft afgespeeld.

Dit is helaas een trend aan het worden. Is ook gebeurd in februari dit jaar bij "dont let daddy know" in de Ziggo Dome. Waren toen zakkenrollers die gepakt werden en probeerden te ontkomen. Ongelofelijk dat dit door de beveiliging komt, dit is echt een structureel probleem.

— BramLaurens (@BramLaurens) October 20, 2018

Vanavond helaas vroegtijdig de (fantastische!) show van @MartinGarrix in @RAI_Amsterdam tijdens @ADE_NL moeten verlaten ivm traangas oid in publiek. Allemaal hoesten, brandend gevoel, etc. 3 van onze club naar EHBO. Wat is er gebeurd? #ADE #ade2018 #MartinGarrix

— Tom (@0781TM) October 20, 2018

Wat een bizar einde van een feest waar ik me het hele jaar op heb verheugd. Het was eng. Blij dat er geen grote ongelukken gebeurd zijn door de paniek @RAI_Amsterdam en iedereen veilig en oké is na het inademen van die troep. @MartinGarrix, je bent een held. WÁT EEN SHOW! #ADE18

— Mirjam Huisman (@MirjamHuisman) October 20, 2018