Ajax

Ajax helpt Rotterdamse jeugdopleiding in zoektocht naar nieuwe talenten

25 oktober 2018, 13.04 uur

Ajax en Sparta hebben structurele afspraken gemaakt over een toekomstige samenwerking op het gebied van de jeugdopleiding. Ajax zal de kasteelclub de komende drie seizoenen ondersteunen in de opleiding, training en scouting van jeugdspelers.

Ajax hoopt op deze manier meer talenten in een vroeger stadium te ontdekken. Ajax laat weten dat beide clubs de afgelopen jaren al een goede relatie hebben opgebouwd met betrekking tot de overgang van jeugdspelers en prijst de kwaliteit van de Rotterdamse jeugdopleiding.

'Ajax streeft uiteraard naar een zo hoog mogelijk niveau van de eigen opleiding en is daarom altijd op zoek naar exceptionele talenten. Ajax is zich er als geen ander van bewust dat de jeugdopleiding de slagader van de club is.'

Sparta investeert ruim 20% van het totale budget in de jeugdopleiding, waarmee het de voorloper is in Nederland. In de laatste selectie van het Nederlands Elftal zaten maar liefst vijf voormalige jeugdspelers van de club.

De Rotterdamse club benadrukt op de eigen website dat er geen sprake is van een samenwerking op het gebied van bijvoorbeeld het eerste elftal en dat er geen enkele inmenging is in het beleid van beide clubs.