Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Tientallen geïnteresseerden om failliet MC Slotervaart over te nemen

3 november 2018, 13.00 uur · Aangepast 4 november 2018, 11.36 uur · Foto: AT5

Er hebben zich tientallen geïnteresseerden gemeld om het MC Slotervaart, of delen daarvan, over te nemen. Dat laten de curatoren weten. Het zijn partijen uit binnen- en buitenland.

Gisteren veroorzaakte minister Bruins van Medische Zorg en Sport verwarring door te melden dat het MC Slotervaart ontmanteld zou worden. De curatoren lieten toen al weten dat er nog steeds een mogelijkheid is dat het ziekenhuis overgenomen wordt door andere partijen.

Twee processen
Volgens de curatoren lopen er op dit moment twee processen. De eerste betreft het biedingsproces van geïnteresseerden die mogelijk het ziekenhuis, of delen daarvan, willen overnemen. De verwachting is dat er begin van komende week meer duidelijk wordt over de kans op een doorstart.

Lees ook: Halsema over faillissement MC Slotervaart: 'Er had een plan moeten liggen'

Het tweede proces is er voor als een gehele of gedeeltelijke doorstart niet slaagt. Deze betreft het overdragen van poliklinische patiënten naar ziekenhuizen in Amsterdam en omstreken.

Extra ondersteuning
Bij het proces van overplaatsen van patiënten is vrijdag extra ondersteuning aangeboden door de minister van, Zilveren Kruis, Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en NZA. Inmiddels helpt ook de gemeente Amsterdam het ziekenhuis met een team medewerkers.

Lees ook: Netwerk rond dementerende migranten dreigt te verdwijnen door failliet MC Slotervaart

Eind volgende week kunnen de curatoren meer duidelijkheid verschaffen over de toekomst van MC Slotervaart.