Start van hoofdcontent

Stad

nl

Honderden mensen protesteren tegen 'puinhoop' rond failliet MC Slotervaart

4 november 2018, 14.50 uur · Aangepast 4 november 2018, 15.33 uur

Op het Museumplein hebben honderden demonstranten zich verzameld om te protesteren tegen het faillissement van het MC Slotervaart.

Met protestborden, leuzen en toespraken willen ze vooral de gang van zaken rond het faillissement aan de kaak stellen. 'Als organisatie willen wij de mensen in de zorg een groot compliment geven voor het werk dat zij verrichten. De afgelopen dagen heb ik zelf van dichtbij meegemaakt wat een puinhoop het was', zegt organisator van het protest, Ches Rijpkema.

'Onmenselijke manier'
'Zelf heb ik meegemaakt hoe doodzieke mensen stel op sprong overgeplaatst moeten worden op een onmenselijke manier', vertelt Rijpkema die overmand raakt door emoties. Vanuit het publiek klinkt geschreeuw: 'Rutte dit is jouw schuld'.

Lees ook: Schrijnende gevolgen failliet MC Slotervaart: 'Ik heb kans om vrijwel doof te worden'

Aan de buitenkant van de halfpipe op het plein hebben mensen spandoeken opgehangen met de teksten 'Genees de zorg' en 'Red ons Slootje'. 

'Regering kijkt weg'
Even later spreekt ook een patiënt van het ziekenhuis de mensenmassa toe. Hij refereert aan de 20.000 patiëntcontacten die artsen van het ziekenhuis moeten beëindigen. 'Ik sta hier om mijn afschuw uit te spreken over de kille, ongeïnteresseerde houding van een regering die wegkijkt.' Hij kan rekenen op veel applaus.

Lees ook: Tientallen geïnteresseerden om failliet MC Slotervaart over te nemen

Onder de demonstranten bevinden zich veel oud-medewerkers van het ziekenhuis. Mensen zijn gevraagd om in het zwart gekleed naar het protest te komen. De demonstratie duurt nog tot 16.00 uur.

Wil je meer lezen over het faillissement van het MC Slotervaart? Bekijk dan al onze verzamelde video's, interviews en artikelen.