Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdams gezin met miljoen cash op zak opgepakt voor witwassen

6 november 2018, 17.02 uur · Aangepast 6 november 2018, 17.41 uur · Foto: Openbaar Ministerie

Vier leden van een Amsterdamse familie zijn vandaag door de politie aangehouden omdat ze grote geldbedragen zouden hebben witgewassen. Het gaat om een 60-jarige vader, een 64-jarige moeder, hun zoon (23) en dochter (27).

Om hoeveel geld het in totaal gaat, heeft het Openbaar Ministerie niet bekendgemaakt. 

De arrestatie volgt na een langlopend onderzoek. De vader werd in 2013 al eens gearresteerd nadat er in zijn woning ongeveer een half miljoen euro aan cash werd gevonden. De man deed destijds afstand van het geld en kreeg een boete. 

Rondrijden
Deze zomer werd de zoon aangehouden terwijl hij rondreed met opnieuw ongeveer een half miljoen euro cash geld op zak. De zoon leek in opdracht van zijn vader te handelen. Het geld en zijn auto zijn in beslag genomen.

Daarna zijn er ook doorzoekingen gedaan in twee woningen, een kluis en een bedrijfsruimte in Amsterdam. Bij de doorzoekingen is ook een vuurwapen aangetroffen. Er is beslag gelegd op de woning, drie auto's, een motor en een scooter. 

Langer vastzitten
Vrijdag worden vader en zoon voorgeleid aan de rechter-commissaris en wordt bekend of ze langer vast blijven zitten. Het is nog niet bekend of moeder en dochter ook worden voorgeleid.