Ajax

Ajax-watcher Verweij: 'Laffe aanval van Benfica-hooligans op hotel Ajacieden'

8 november 2018, 07.48 uur · Aangepast 8 november 2018, 08.02 uur

Whatsapp

Supporters van Ajax zijn gisterenavond aangevallen door hooligans van Benfica. Dit gebeurde bij een hotel waar de Ajacieden na de wedstrijd een drankje aan het drinken waren. De Portugezen vielen de Ajax-fans aan met glaswerk en gooiden met het meubilair.

Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf laat op Twitter weten dat hij zelf net wist te ontkomen aan de hooligans. 'Bizar om te moeten rennen naar mijn hotelkamer. Laffe aanval. Ik ben ongedeerd, maar er zijn een aantal fans met verwondingen. Een jongen met een ambulance afgevoerd', doet hij verslag op het medium. 

Lees ook: Ongeregeldheden in vak Ajax-supporters tijdens wedstrijd tegen Benfica

Ook heeft Verweij een video op Instagram gezet waarop goed is te zien hoe dat Benfica-fans met glaswerk gooien en met stoelen de ruiten van het hotel kapot maken. Op foto's is te zien dat de ravage na afloop groot was. Hoe het met de gewonde Ajax-fans is, is nog niet bekend. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‪De beelden van de laffe aanval op het hotelterras met supporters van #Ajax in Lissabon @afcajax #benaja

A post shared by Mike (@mike_verweij) on

Bizar om te moeten rennen naar hotelkamer. Laffe aanval. Ongedeerd. Maar aantal fans #Ajax met verwondingen. Een jongen met ambulance afgevoerd. https://t.co/raqfsAzwWa

— Mike Verweij (@MikeVerweij) 8 november 2018

Na afloop van de wedstrijd werd het hotel aangevallen door @SLBenfica hooligans! #waanzin #benAJA #Ajax #awaydays #UponLisbonPrimeResidences #JFNonTour #WijZijnAjax pic.twitter.com/o3lbHD52Wz

— Arne Joling (@AJoling) 8 november 2018
Whatsapp