Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Vrijspraak voor Uber-chauffeur die Mare Welkers doodreed

14 november 2018, 13.34 uur · Aangepast 14 november 2018, 16.16 uur

Jasmin M., de Uber-chauffer die op 31 maart 2017 de 22-jarige Mare Welkers doodreed, is vrijgesproken. De rechtbank oordeelde dat zijn onvoorzichtige rijgedrag los moet worden gezien van de aanrijding.

Welkers werd aangereden in de Molukkenstraat in Oost door de toen 22-jarige Jasmin M.. Hierbij raakte zij zwaargewond aan haar hoofd en been en overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. 

Lees ook: Zus van overleden Mare: 'Taxi-apps moeten veranderen, anders komen er meer ongelukken'

De officier van justitie eiste eerder 240 uur taakstraf tegen de Uber-chauffeur. Ook wilde het OM dat hij voor een jaar zijn rijbewijs inleverde. M. zou een lijnbus hebben ingehaald, waardoor hij op de verkeerde weghelft belandde en Welkers niet zag aankomen. 

Lees ook: Buurt leeft mee na dodelijk ongeluk op Molukkenstraat: 'Was een zware dag'

De rechtbank oordeelde dat het inhalen van de lijnbus niet toegestaan was, maar dat M. alweer terug was op zijn eigen weghelft toen het ongeluk gebeurde. Ook zou zijn zicht belemmerd zijn geweest door een verkeerd geparkeerd bestelbusje. 

Het Openbaar Ministerie heeft laten weten op dit moment niet te weten of ze in hoger beroep gaan. 'We gaan eerst het vonnis zorgvuldig bestuderen'.