Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dam dicht voor staatsbezoek president Singapore

20 november 2018, 11.24 uur · Aangepast 20 november 2018, 14.25 uur

Een groot deel van de Dam is morgen afgesloten vanwege het staatsbezoek van president Halimah Yacob aan Nederland. Koning Willem-Alexander zal de president morgen samen met koningin Máxima ontvangen op de Dam.

Het gebied tussen het Koninklijk Paleis tot achter het Nationaal Monument zal daarom van 7.00 tot 13.00 uur alleen toegankelijk zijn voor genodigden. Ook het autoverkeer kan er niet langs waardoor bevoorrading van winkels aan onder meer de Dam, het Rokin en de Kalverstraat niet mogelijk is. 

Ramen dicht
Aan ondernemers en omwonenden in het gebied rond de Dam is gevraagd de deuren en ramen tijdens de ceremonie gesloten te houden om veiligheidsredenen. Ook wordt verzocht niet op balkons of dakterrassen te staan. 

De president en het koninklijk paar zullen de gehele dag in Amsterdam zijn. Na de ceremonie vertrekken ze naar Prodock, een loods in de Amsterdamse haven waar start-ups de ruimte hebben voor het ontwikkelen van hun producten. Ze sluiten de dag af met een staatsbanket in het Paleis op de Dam. 

Op dag twee zal het koninklijk paar met de president naar Rotterdam, Delft en Den Haag gaan.