Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Kankerpatiënten MC Slotervaart naar Antoni van Leeuwenhoek, bariatrie naar Spaarne Gasthuis

21 november 2018, 13.24 uur · Aangepast 21 november 2018, 17.25 uur · Foto: AT5 / Luuk Koenen

Het Antoni van Leeuwenhoek gaat de kankerpatiënten overnemen van het failliete MC Slotervaart. De patiënten kunnen daar terecht voor hun behandeling en controle-afspraken. Patiënten die onder behandeling zijn bij de afdeling bariatrie en de afdeling obesitas, gaan naar het Spaarne Gasthuis in Haarlem.

Het Antoni van Leeuwenhoek heeft direct na het faillissement van het Slotervaartziekenhuis al de zorg overgenomen voor lopende behandelingen van patiënten met kanker. Het ziekenhuis is al jaren gespecialiseerd in oncologie.

'We zijn heel blij voor deze patiënten dat aan de onzekere periode nu een einde komt. Binnen ons ziekenhuis en onderzoeksinstituut zetten we ons iedere dag voor de volle honderd procent in om patiënten de best mogelijke zorg te bieden en dat geldt natuurlijk ook voor de patiënten die vanuit het MC Slotervaart bij ons komen', zegt medisch directeur Emile Voest.

Lees ook: Verdriet bij medewerkers MC Slotervaart: 'Mensen slapen slecht, zijn emotioneel'

Bericht gaat verder onder de video

Medewerkers MC Slotervaart
Het ziekenhuis is ook in gesprek met medewerkers van MC Slotervaart om te zien of ze daar aan de slag kunnen. Zo hebben patiënten een kans dat ze worden geholpen door een bekend gezicht.

Het MC Slotervaart publiceerde vanmiddag een lijst waarop te zien is welke ziekenhuizen de patiënten van het MC Slotervaart gaan overnemen. Patiënten die onder behandeling stonden bij het slaap-waakcentrum van het Slotervaartziekenhuis gaan naar het slaaplab in het Zaans Medisch Centrum in Zaandam. Het OLVG neemt de zorg op zich voor de meeste specialismen, zoals diabetes, longziekten en neurochirurgie.

Lees ook: Definitief geen doorstart voor MC Slotervaart

Complete verdeling
De volledige verdeling is als volgt: Geriatrie naar OLVG, Neurochirurgie WBMV naar het AUMC, Oncologie naar AVL, MDL naar OLVG, Diabetes naar het OLVG, BVO naar AVL, Reuma naar Reade, Plastische chirurgie transgender naar het Zaans Medisch Centrum, Pijnbestrijding naar het BovenIJ, Nierinsufficientie naar Amstelland/AUMC, Vaatchirurgie eveneens naar Amstelland/AUMC, Bariatrie naar het Spaarne Gasthuis, Slaap-Waak naar Zaans Medisch Centrum, Orthopedie naar Equipe, Longziekten, Neurologie en Interne naar OLVG, Cardiologie naar OLVG en CCN, Urologie (ex. Neuromodulatie) naar Amstelland Neurochirurgie (niet-WBMV) eveneens naar OLVG, Oogheelkunde en kaakchirurgie naar zelfstandige behandelcentra, KNO (ex. Slaap-Waak) naar BovenIJ (poli West) en Dermatologie naar Huid MC.