Stad

NL
V

100.000 euro voor gouden tip over Ridouan Taghi, hoogste beloning ooit

21 november 2018, 19.21 uur · Aangepast 21 november 2018, 19.34 uur

Het Openbaar Ministerie looft 100.000 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van Ridouan Taghi.

Taghi wordt door het OM verdacht van het opdracht geven tot meerdere liquidaties. Er was al 75.000 euro tipgeld uitgeloofd, met de verhoging met 25.000 euro is het de hoogste beloning die het OM ooit heeft uitgeloofd. 

Lees ook: 'Liquidatie-verdachte Taghi was in Dubai op kartbaan'

Het OM denkt dat Taghi in het buitenland verblijft. Er is 'goede hoop' op de gouden tip. 'Het ongekend hoge bedrag van de beloning kan mensen over de streep trekken de gouden tip te geven.'

Er is ook een beloning uitgeloofd van Said Razzouki, die net als Taghi verdacht wordt van het opdrachtgeven tot meerdere liquidaties. Beide mannen zijn eerder al op Nationale Opsporingslijst geplaatst en staan bovendien op de Most Wanted lijst van Europol.

Lees ook: Korpschef: 'Arrestatie Ridouan Taghi heeft hoogste prioriteit'

Taghi en Razzouki zouden zich volgens het OM regelmatig verplaatsen. Ook zouden ze gebruik maken van verschillende identiteiten. Toch zouden vertrouwelingen van de twee wel weten waar ze nu zijn.

Het OM zegt dat ook anonieme tips welkom zijn. 'Het publiek wordt aangeraden de verdachten niet zelf te benaderen, maar contact op te nemen met de politie wanneer een van de verdachten wordt gezien.'