Stad

Veiligheidsmaatregelen bij studio RTL Boulevard waren goed zichtbaar

21 november 2018, 19.02 uur · Aangepast 23 november 2018, 15.37 uur

De veiligheidsmaatregelen die werden genomen als misdaadverslaggever John van den Heuvel langskwam bij de studio van RTL Boulevard, waren goed zichtbaar voor omstanders.

Dat is te zien op beelden van een medewerker van een winkel aan de Leidsestraat. De straat werd geblokkeerd door meerdere politiewagens, waarna gepantserde, onopvallende auto's de straat in reden. Deze wagens zouden ook soms met zwaailicht en sirene de straat in zijn gereden.

Lees ook: John van den Heuvel mag door dreiging niet meer naar studio Boulevard

RTL-Boulevardpresentator Beau van Erven Dorens vertelde gisteravond tijdens het televisieprogramma ook over de veiligheidsmaatregelen. 'Misschien moeten we ook maar open kaart spelen over hoe ontzettend ernstig die beveiliging was. Het hele plein stond helemaal vol met auto's en misschien wel twintig mensen stonden hier om John zijn woord te kunnen laten doen. Dat is natuurlijk ook een onhoudbare situatie.'

Bericht gaat verder onder de video

Van den Heuvel mag van burgemeester Femke Halsema, de korpschef en hoofdofficier van justitie sinds een paar weken niet meer in het programma te gast zijn. De beveiligingsoperatie zou op regelmatige basis te 'omvangrijk en ontwrichtend zijn voor bewoners, ondernemers en bezoekers'.

Lees ook: Driehoek: 'Beveiliging Van den Heuvel bij RTL Boulevard te omvangrijk'

Van den Heuvel liet weten het niet met de beslissing eens te zijn. Hij sprak van een 'slecht signaal' voor criminelen, ook is hem door de politie niet verteld uit welke hoek de dreiging komt.