Start van hoofdcontent

Stad

nl

Jolanda Hogewind verlaat Calvijn College voor IJburg College

29 november 2018, 16.17 uur · Aangepast 29 november 2018, 17.32 uur · Foto: AT5

Na negen jaar vertrekt directeur Jolanda Hogewind bij het Calvijn College. Aankomend jaar maakt ze de overstap naar het IJburg College, waar ze aan de slag gaat als directeur en bestuurder.

Sinds haar aantreden in 2009 veranderde er veel bij het Calvijn College. Van een verwaarloosde school transformeerde het Calvijn behoorlijk en zijn de resultaten flink verbeterd. 'Ik vind het ergens ook afschuwelijk om te vertrekken', zegt Hogewind. 

Lees ook: Nieuw pand voor Calvijn College: 'Iedereen zag het oude gebouw als een zwarte school'

Door het bestuur van het Calvijn wordt ze vooral geprezen vanwege haar 'inzet en betrokkenheid'. Zo was Hogewind erg betrokken nadat een van haar bekendste leerlingen, Abdelhak Nouri, vorig jaar zware hersenschade opliep na een hartstilstand.

Lees ook: Van Mohammed B., naar 'de school van Appie Nouri': 'Op het Calvijn College hangen nergens regels'

Ter ere van de Ajacied reikte ze een Abdelhak Nouri Fairplayprijs uit tijdens het jaarljkse voetbaltoernooi. Daarnaast werd op het Calvijn onlangs nog de presentatie van Henk Spaan's boek NOURI gehouden, waarbij de directeur ook nog een toespraak hield. 

'Het was een intensieve tijd, waardoor het extra moeilijk is om weg te gaan', vertelt Hogewind. 'Ik heb inmiddels een goede band opgebouwd met de familie Nouri. Maar zijn broer, die ook op het Calvijn werkt, verzekerde me dat die band blijft bestaan.'

Nieuwe uitdaging
Ondanks haar verdiensten voor de school, gaat Hogewind nu een nieuwe uitdaging aan. 'Ik heb na negen jaar bij het Calvijn het idee dat het daar nu op orde is en dat de mensen het zelf kunnen. Misschien kan ik bij IJburg nog iets betekenen.'

Lees ook: IJburg College blijft positief ondanks ondertoezichtstelling

Bij het IJburg College is er dan ook nog wel wat werk aan de winkel. Zo werd de school in februari nog onder toezicht gesteld, vanwege grote financiële problemen.

Daarom moest de school al diverse 'scherpe maatregelen' nemen, zei Marjolein Schadé, voorzitter van de Raad van Toezicht, destijds. 'We denken dat we er op eigen kracht uit zullen komen', verwachtte ze desondanks.