Start van hoofdcontent

112

nl

65-jarige vrouw gewelddadig beroofd van Rolex

28 november 2018, 17.02 uur · Aangepast 30 november 2018, 13.17 uur

De politie toont beelden van de verdachte die een vrouw heeft beroofd van haar horloge aan de Soetendaal in Buitenveldert. Dat gebeurde vorige maand.

De 65-jarige vrouw rijdt op 14 oktober om half zeven in de avond in haar elektrische wagentje en wordt aangesproken door een jongen. Ze opent de deur van de auto om op hem te reageren, maar dan grijpt de jongen haar arm en trekt daar hard aan.
 
Rolex
Om haar pols draagt zij een Rolex en het lijkt erop dat de jongen het daar op heeft gemunt. Hij grijpt het horloge en rent weg. Vervolgens springt hij achterop de scooter bij een tweede man en de twee rijden vervolgens weg.

'Het is er hard aan toegegaan, mevrouw is dan ook verwond geraakt aan haar arm. Dit heeft haar veiligheidsgevoel wel heel erg beïnvloed natuurlijk', zo vertelt een politiewoordvoerder in het AT5-programma Bureau 020.  
 
Signalement
De jongen die het horloge pakte is een man van tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij heeft een lichtgetinte huidskleur en een fors postuur. Hij is tussen de 1,90 en 1,95 meter lang, heeft kort zwart haar en een gladgeschoren gezicht. Die dag droeg hij een kobaltblauwe jas in een kort model, een blauwe spijkerbroek en een zwarte zonnebril met blauwe spiegelglazen.