Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Philip Freriks krijgt vertrek radiocolumn live te horen tijdens uitzending

2 december 2018, 12.57 uur · Aangepast 2 december 2018, 17.37 uur · Foto: Wikipedia

Presentator Philip Freriks heeft vanmorgen live in het radioprogramma OVT bij NPO Radio 1 te horen gekregen dat hij niet meer welkom is om radiocolumns voor te dragen.

Radiopresentator Jos Palm kondigde zijn vertrek aan vlak nadat Freriks zijn radiocolumn had voorgedragen.Freriks werd van tevoren niet op de hoogte gebracht van het nieuws, waardoor de Amsterdammer werd 'verrast'.

In het radioprogramma werd gezegd dat Freriks zou stoppen 'omdat zijn carrière zo'n ontzettend hoge vlucht heeft genomen in de finale van zijn bestaan.' 

Mede-presentator Laura Sterk laat weten dat zij beiden dacht dat Freriks dit al wist. Palm voegt er nog aan toe dat dit een ernstig misverstand is en hoopt dat Freriks zijn excuses nog wil aanvaarden. Vlak daarna is te horen dat de Freriks uit de studio loopt.

De VPRO heeft vanmiddag laten weten dat het voorval 'berust op een ernstige miscommunicatie waarvoor wij verantwoordelijk zijn'. Ook is te lezen dat 'de redactie van OVT en de VPRO niets liever wil dan Philip Freriks houden als columnist'. Waarom Freriks toch weg moet wordt niet uitgelegd.

Het fragment van OVT is terug te luisteren op de site van NPO Radio 1 vanaf 10.43 uur.