Inbrekers met breekijzer haarscherp vastgelegd door camera

Drie inbrekers zijn door een camera vastgelegd toen ze een deur openbraken van een woning in de Waterlandpleinbuurt.

De mannen waren in de nacht van zondag 7 oktober maar liefst tweeënhalf uur bij het huis van hun slachtoffer. In die woning aan de Beemsterstraat wisten ze een flink geldbedrag buit te maken.

Het forceren van de deur was nog wel een uitdaging. Tijdens hun verwoede pogingen zijn de mannen vastgelegd met een camera. De beelden zijn nu te zien in Bureau 020.

Breekijzer
Op de beelden is te zien hoe eerst een man met zijn hand voor zijn mond, voor de camera komt staan. Hij buigt zich een aantal keer naar de camera en loopt weg. Daarna is er een ander persoon in beeld te zien met een breekijzer. Hij doet veel moeite om de deur te forceren, maar het lukt niet. Even later komt weer een andere handlanger aanlopen en samen leunen ze tegen de koevoet aan, dan klinkt er een klap.

Een van de drie mannen is onherkenbaar in beeld. Van hem is de identiteit al bekend bij de politie.

Signalementen
De politie zoekt nog wel naar de andere mannen. De eerste verdachte is de man die als eerste in beeld komt. Het is een man met kort, donker haar, heeft donkere wenkbrauwen en is tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij heeft een normaal postuur en droeg die nacht een lichte jas.

De tweede verdachte is een man met donkere wenkbrauwen en wordt ook tussen de 20 en 30 jaar geschat. Hij draagt die nacht een donkere jas, heeft een lichte pet op en een lichte capuchon. Hij draagt verder een lichte broek en lichte schoenen.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie