112

Man stort vuil en krijgt jachtgeweer op borst gedrukt 

7 december 2018, 13.00 uur · Aangepast 7 december 2018, 13.28 uur

API

Een man is op 19 augustus op een industrieterrein in Nieuw-West bedreigd met een jachtgeweer. 

Het slachtoffer is zondagochtend rond half acht zijn vuil aan het storten uit zijn bedrijfsbus bij een bedrijventerrein aan de Osdorperweg. Zijn privéauto staat ook op het terrein geparkeerd. Een kwartier later rijdt een zilvergrijze Opel het terrein op. De auto heeft de kentekenplaat 64-DR-NJ. Een woordvoerder van de politie laat in het AT5-programma Bureau 020 weten dat de nummerborden niet van de dader persoonlijk zijn. 'De kentekenplaten zijn tussen 16 en 17 augustus gestolen uit de parkeergarage Haarstee in Oost. Ongeveer een week later zijn de kentekenplaten gevonden in de Overschiestraat in West.'

Op het moment dat hij van de bus naar zijn persoonlijke auto loopt, lopen er twee mannen met donkere kleding op hem af. Op de beelden is te zien hoe een van de overvallers een jachtgeweer op het slachtoffer richt en tegen zijn borst drukt.

De mannen vragen het slachtoffer om een zak geld, maar die heeft het slachtoffer niet. Als ze realiseren dat er geen zak geld te halen valt, rennen de twee terug naar de Opel. Ze rijden dan met hoge snelheid richting de Ookmeerweg.

Signalementen
De eerste verdachte is een donkergetinte man met een normaal postuur. Hij is tussen de 25 en 30 jaar oud en ongeveer 1,80 meter lang. Hij droeg die dag een donker vest met capuchon over zijn hoofd. De tweede verdachte is ook een donkergetinte man, maar iets forser dan de andere verdachte. Hij is tussen de 25 en 30 jaar en is 1,70 meter lang. Ook hij droeg een donker vest met capuchon. Beide mannen spreken accentloos Nederlands.