Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stille tocht voor verongelukte jongen

25 juni 2009, 20.00 uur · Aangepast 26 juni 2009, 18.17 uur

Vanaf het Marnixplein is donderdagavond om zeven uur een demonstratieve stille tocht gehouden voor de verongelukte Boris Kouwen.

Honderden mensen waaronder veel kinderen, liepen de tocht. Ook de vader van de verongelukte jongen was erbij. De sfeer was verdrietig en ingetogen. Kinderen droegen borden waarop het symbool voor snelweg met een rode streep erdoor te zien was. De stoet liep via de Korte Marnixstraat tot aan het Haarlemmerplein en daarna via dezelfde route weer terug.

De tocht was ook opgedragen aan alle andere verkeersslachtoffers die de Marnixstraat de afgelopen jaren heeft geeist.

Afgelopen vrijdag kwam de 12-jarige Boris om het leven op het Marnixplein, toen hij op weg naar school werd aangereden door een vrachtwagen. Het was het zoveelste ongeluk op het drukke en onoverzichtelijke kruispunt. Voor de bewoners was na dit verschrikkelijke ongeluk de maat vol. Afgelopen dinsdagochtend schilderden zij zelf een zebrapad op het drukke verkeersplein en gistermiddag spraken ze in bij de gemeenteraad in de hoop dat er zo snel mogelijk noodmaatregelen worden genomen om het verkeerspunt veiliger te maken. Inmiddels staan er, tot het eind van het schooljaar verkeersregelaars op het plein. In maart 2010 zal de Marnixstraat geherprofileerd worden.