Start van hoofdcontent

112

nl

Slachtoffer aanslag Centraal Station door dwarslaesie in rolstoel

11 december 2018, 10.39 uur · Aangepast 11 december 2018, 19.13 uur

Een van de twee Amerikanen die eind augustus op het Centraal Station werd neergestoken door aanslagpleger Jawed S., zit nu in een rolstoel.

De man heeft een dwarslaesie opgelopen, zo laat zijn advocaat vanochtend weten. Het andere slachtoffer is in zijn arm gestoken en heeft zenuwletsel opgelopen.

Beide slachtoffers (38) zijn Eritreeërs met de Amerikaanse nationaliteit. Ze waren met hun gezin op doorreis naar Duitsland. 

S. staat later vanochtend voor de rechter in de zwaarbeveiligde Bunker in Osdorp. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van een tweevoudige poging tot moord met een terroristisch oogmerk.

De slachtoffers zijn er vanochtend niet bij. De advocaat zegt dat ze mogelijk wel aanwezig zullen zijn bij de inhoudelijke behandeling van de zaak, die vermoedelijk pas over een halfjaar plaatsvindt. 

Eén van de twee Amerikaanse slachtoffers van de steekpartij op Amsterdam CS is ‘catastrofaal’ gewond geraakt’, vertelt hun advocaat zojuist. Hij heeft een dwarslaesie opgelopen en zit nu in een rolstoel #stationsteker

— Mark Schrader (@markschrader) December 11, 2018

De Amerikanen waren met hun gezinnen op doorreis naar een huwelijk in Duitsland. Waren een paar dagen in Amsterdam geweest en stonden op het punt de trein te pakken naar het land waar de aanslagpleger juist vandaan kwam. #stationsteker

— Mark Schrader (@markschrader) December 11, 2018