Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Feyenoord noemt brief Ajax 'brief voor de bühne'

12 december 2018, 15.33 uur · Aangepast 12 december 2018, 17.17 uur

Het leek een uitgestoken hand van Ajax. De club verstuurde brieven naar Feyenoord en de burgemeester van Den Haag, met als doel bij onderlinge duels tussen Ajax en Feyenoord en Ajax en ADO weer uitsupporters toe te laten. Het gebaar wordt alleen niet zo op prijs gesteld in Rotterdam.

'Dat Ajax hier nu weer een brief over stuurt, lijkt vooral voor de bühne, wellicht om de eigen achterban tevreden te stellen', reageert Feyenoord tegenover het AD. Ajaxsuporters zijn al langer ontevreden over de huidige situatie. Zo was er bij Ajax-ADO Den Haag, begin deze maand, een spandoek met 'Zonder uitsupporters geen voetbal!' te zien. 

Lees ook: Ajax zet stappen voor uitkaarten tegen Feyenoord en ADO Den Haag

Volgens de Rotterdammers was de intentie om volgend jaar pas weer te gaan spreken over uitsupporters bij de onderlinge wedstrijden. 'Deze gesprekken werden vorig jaar ook al weer opgestart, maar zijn weer ‘on hold’ gezet na ongeregeldheden tijdens de kampioenswedstrijd tussen PSV en Ajax.'

Geen gezamenlijk plan
Als we Feyenoord moeten geloven, neemt Ajax dus een voorschot op de al geplande gesprekken. Dat betekent niet dat Feyenoord tegen uitsupporters bij De Klassieker is: 'Voetbal is natuurlijk bedoeld om te spelen in de aanwezigheid van supporters van beide clubs. Dat geldt ook voor de Klassieker, maar zoals aangegeven wel onder de voorwaarde dat dit onder normale omstandigheden kan en tegen acceptabele kosten en personele inzet voor zowel de clubs als overheden', aldus de Rotterdammers, die mikken op uitsupporters vanaf het seizoen 2019/2020. 'Op dit moment is er nog geen gezamenlijk plan waarmee min of meer gegarandeerd is dat het ook zo kan verlopen.'

De eerst volgende klassieker vindt plaats op 27 januari, in De Kuip. Hierbij zullen dus nog geen uitsupporters aanwezig zijn.