Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Dijksma: geld van boetes GVB moet bij gedupeerde reizigers terecht komen

12 december 2018, 20.44 uur · Aangepast 12 december 2018, 20.59 uur

Wethouder Dijksma komt met een voorstel om het geld van de boetes die zijn opgelegd aan het GVB, terecht te laten komen bij gedupeerde reizigers. Deze toezegging deed de wethouder Verkeer en Vervoer tijdens de Regioraad.

Onlangs werd bekend dat het GVB ruim 3,3 miljoen euro minder subsidie krijgt om diverse boetes te verrekenen. De boetes zijn opgelegd aan het vervoersbedrijf vanwege slechte prestaties. Met name op metrolijn 51 zijn veel problemen: de lijn valt vaak uit, waarvoor het GVB bijna 2 miljoen euro aan boetes krijgt. 

Lees ook: Hoge rituitval op lijn 51 levert het GVB flinke rekening op

Het geld dat de gemeente krijgt voor de boetes, wil Dijksma gebruiken om reizigers die last hadden van slechte dienstverlening tegemoet te komen. Hoe het geld bij de reizigers terecht gaat komen, is nog niet duidelijk. Een woordvoerder van de wethouder laat weten dat er aan een concreet voorstel wordt gewerkt. 

Mooi succes gisteren in Regioraad @Vervoerregio: toezegging dat @sharon_dijksma met voorstel komt om opbrengst boetes opgelegd aan vervoerders, zoals recent door storingen Amstelveenlijn, ten goede te laten komen van reizigers die last hadden van slechte dienstverlening

— Arnout van den Bosch (@arnoutvdbosch) December 12, 2018