Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Engelen in de stad: doe een nieuwjaarswens

13 december 2018, 18.05 uur · Foto: Artifex

In zeven stadsdelen staat vanaf morgen een verlichte engel. De lichtkunstwerken van OGE Group zijn onderdeel van het Amsterdam Light Festival. Ze symboliseren onder andere licht, geborgenheid en warmte. Amsterdammers kunnen hier een nieuwjaarswens doen voor een ander.

De engelen zijn het symbool van de campagne #BeKind2019, die in opdracht van de gemeente wordt uitgevoerd. Maar, de engelen zijn nog niet compleet. De kunstwerken bestaan namelijk uit twee lichtgevende vleugels en een aureool. Het is de bedoeling dat Amsterdammers de engelen compleet maken door tussen de vleugels te gaan staan en een wens voor een ander te doen. 

De engelen blijven staan tot 1 januari. De nieuwjaarswensen worden op 31 december om middernacht symbolisch losgelaten tijdens de nieuwjaarsviering op de Kop van Java.

Wil je ook een wens doen? De engelen staan bij Amstel, August Allebéplein, Mercatorplein, Ferdinand Bolstraat, Hoekenrode, Mosveld en de Linnaeusstraat.

AT5 is vrijdag en zaterdagavond aanwezig bij de engelen om bijzondere wensen van Amsterdammers op te nemen. Kijk naar Engelen in de stad vanaf dinsdag 18 december om 18:45 uur.

Artifex