Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

De Raggende Manne gaan weer spelen

14 december 2018, 13.23 uur · Aangepast 14 december 2018, 13.37 uur

'Zal ik jou effe lekker in je bek schijten? Of heb je al poep in je hoofd?' De Raggende Manne, de legendarische Amsterdamse jazzpunkband van zanger Bob Fosko, is terug van weggeweest. In maart treden ze op in de Melkweg.

De Raggende Manne maakten naam in de jaren 90. Je moet er van houden, maar de bizarre teksten, humor, tomeloze energie en het gebrul van Fosko zorgden voor hordes fans die de concerten bezochten. 

Bericht gaat verder onder video

Toen eind jaren negentig het succes wat minder werd besloot de groep zichzelf op te heffen met een zelfrelativerend persbericht. 'Het publiek was er al jaren klaar mee. De Raggende Manne nu godzijdank ook. Uitgekankerd. De koek is op. De cirkel is rond. Het schip is gezonken. Het clubcircuit en de radio zijn verlost van een groep die op leuke momenten de sfeer weer wist te verzieken.' 

Bericht gaat verder onder video

In 2013 kwam de groep toch zo nu en dan weer samen en volgden er een paar optredens. Dat is nu alweer vijf jaar geleden. Op zaterdag 17 maart staan De Raggende Manne in de Melkweg, de voorverkoop is begonnen.