Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Eiting na magere overwinning in Kerkrade: 'Dit was echt onvoldoende'

20 december 2018, 06.41 uur

Penalty's waren er voor nodig om Ajax in het bekertoernooi langs Roda JC te brengen. Na een serie goede wedstrijden, lukte het de Amsterdammers in Kerkrade niet om te overtuigen tegen de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. Middenvelder Carel Eiting was na afloop dan ook niet te benijden.

'Natuurlijk ben ik blij dat wij hebben gewonnen, maar het was een spannende avond. Zij speelden met een muur en daar kwamen we lastig doorheen. De kansen die we kregen, maakten we ook nog eens niet. Uiteindelijk was dit niet goed genoeg, zo simpel is het', aldus de jonge middenvelder die weer eens in de basis mocht beginnen. 

Lees ook: Ajax neemt penalty's beter en wint van Roda in KNVB Beker

Want dat was alweer even gelden voor Eiting. Helaas was zijn terugkeer geen groot succes. 'Je hoopt natuurlijk als team een lekkere wedstrijd neer te zetten, maar dat was niet het geval. In de eerste helft was het een paar keer van mijzelf ook niet goed genoeg. Aan de andere kant probeer ik er positief naar te kijken en wil ik mezelf niet de afgrond in kraken.'

Het is voor Ajax al even geleden dat de club ook na de winterstop actief is de beker. Vier jaar geleden was dit voor het laatst het geval. 'Jeetjemina, je zegt het ja. De concentratie was 100 procent en uiteindelijk liep het zo en zijn we echt heel erg blij dat we door zijn', besluit Eiting.