Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Witte rook: gemeente geeft toestemming voor vreugdevuur Floradorp

21 december 2018, 12.24 uur · Aangepast 21 december 2018, 14.18 uur

Goed nieuws voor alle Noorderlingen die liefhebber zijn van het jaarlijkse vreugdevuur in Floradorp. Ondanks eerdere berichten dat het niet door zou gaan, heeft zich toch een partij gemeld die het vuur gaat organiseren.

De organisatoren die het vuur de afgelopen jaren hadden geregeld kwamen er, tot hun grote frustratie, niet meer uit met het stadsdeel. 'Normaal kregen we gewoon een plukje geld en regelden we gewoon een hele hoop. Maar nu moet het allemaal volgens de regels en wetten van hen', zei één van hen eerder tegen AT5. 

Lees ook: Vreugdevuur Noord mogelijk afgeblazen: 'Verstierd door het linkse zooitje'

Het stadsdeel geeft echter aan alle medewerking aan de organisatie te hebben verleend. 'Om een dergelijk evenement in Amsterdam te organiseren moet er alleen wel een vergunning worden aangevraagd en dat heeft deze groep nooit gedaan. Wij hebben altijd opengestaan voor een groep die het vreugdevuur wil organiseren.'

Lees ook: Brandbrief aan burgemeester over vreugdevuur Floradorp: 'Laatste sprankje hoop'

De oorspronkelijke organisatoren dienden dus geen aanvraag in, maar kozen er over om een brandbrief te sturen naar burgemeester Halsema. Daarin vroegen zijn om 'wegens o.a. enorm tijdsgebrek op de huidige manier te organiseren, zodat er volgend jaar samen gekeken kan worden naar de mogelijkheden binnen de nieuwe regels.' Daarop reageerde Halsema door te stellen dat er gewoon een officiële aanvraag moest worden ingediend. 

Lees ook: Hernieuwde hoop vreugdevuur Floradorp. 'Het mooiste wat er is'

Nadat het stadsdeel bewoners per brief op de hoogte had gesteld dat het vuur niet door zou gaan, heeft zich de volgende dag een nieuwe groep organisatoren gemeld. Samen met hen heeft het stadsdeel vervolgens alles op alles gezet om de aanvraag op tijd af te ronden. Dat is gelukt, waardoor het vreugdevuur nu toch plaats kan vinden.