Start van hoofdcontent

Stad

nl

Fans Michael Jackson samen in Amsterdam

26 juni 2009, 16.37 uur · Aangepast 28 juni 2009, 17.20 uur

Nederlandse Michael Jacksonfans zijn vrijdag op de Dam bij elkaar gekomen om hun idool te herdenken.

De Michael Jackson Fanclub "Jackson Source" organiseerde daarnaast een bijeenkomst bij muziekwinkel Fame in de Kalverstraat. Die was bedoeld om de emoties rond het overlijden van de artiest te delen. Verdrietige fans kregen daar onder andere een drankje

Het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds op de Dam heeft een condoleanceregister geopend bij het beeld van Michael Jackson. Het wassen beeld van Michael Jackson is vrijdag in het midden van de ruimte Music geplaatst, met een boeket bloemen erbij. Het is druk rondom het beeld van Jackson in Amsterdam. Veel mensen laten zich op de foto vereeuwigen met de beeltenis, al is het museum geen bedevaartsoord. Madame Tussauds in Amsterdam heeft in de afgelopen decennia verschillende beelden in huis gehad van Jackson. Het huidige beeld stamt uit 1990.

Vanavond is er in Paradiso een Michael Jackson Tribute.

Ter ere van the King of Pop is in Paradiso vrijdagavond een hommage aan Michael Jackson. In een 3-uur durende special komen zijn grootste hits, video’s en live optredens voorbij, met uniek materiaal. De hommage begint om middernacht.