Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Protestantse Kerk Amsterdam: 'Alle kerken zouden regenboogvlag moeten hijsen'

7 januari 2019, 17.49 uur · Aangepast 7 januari 2019, 23.01 uur

Protestantse Kerk Amsterdam, waarin negentien kerken zijn verenigd, roept alle andere kerken in de stad op om eveneens de regenboogvlag te hijsen. Vanmiddag werden de eerste vlaggen gehesen naar aanleiding van de omstreden Nashville-verklaring.

'Het is goed om te realiseren dat deze verklaring is opgesteld door een beperkt en specifieke groep protestanten', benadrukt dominee Rosaliene Israël terwijl de vlag aan de gevel van de Oranjekerk in De Pijp wordt gehangen.

Lees ook: Protestantse kerken hijsen regenboogvlag tegen Nashville-verklaring

Israël roept alle andere kerken in de stad op om hetzelfde statement uit te dragen. 'Iedereen is welkom bij de Protestantse Kerk in Amsterdam. Ongeacht op wie je verliefd wordt, van wie je houdt of je seksualiteit. Ik geloof dat we allemaal als schepselen iets van god in ons dragen en dat god bedoeld is voor alle mensen.'

Lees ook: VU ziet niets in Nashville-verklaring en hijst regenboogvlag

Nashville-verklaring
De Nashville-verklaring, waarin wordt gesteld dat mensen zich niet mogen identificeren als homo of transgender, werd de laatste dagen ondertekend door predikanten, politici en hoogleraren. Minister Van Engelshoven van Emancipatie vindt de verklaring 'stappen terug in de tijd'. 

Het Openbaar Ministerie onderzoekt inmiddels of de verklaring strafbaar is.

Lees ook: Onenigheid op Vrije Universiteit om christelijk anti-homomanifest